12/03/2013

Aanpassen briefpapier met IBAN

Auteur: 
Vanaf februari 2014 zijn betalingen alleen nog maar mogelijk met het langere rekeningnummer IBAN. De komende periode gaan consumenten en bedrijven gebruik maken van IBAN (International Bank Account Number). Het is een langer rekeningnummer dat voor een deel bestaat uit het huidige bankrekeningnummer. Ook worden overschrijvingen en incasso's aangepast aan nieuwe betaalstandaarden. Dit is best even wennen. Voor bedrijven meer dan voor consumenten.

Het wordt aanbevolen om zowel uw huidige rekeningnummer als uw IBAN na al op uw briefpapier te vermelden. De meeste bedrijven en consumenten zijn nu nog niet over op IBAN en hebben voor hun betalingen dus nog uw huidige rekeningnummer nodig. De komende periode, als steeds meer bedrijven en consumenten gebruik gaan maken van IBAN, is het belangrijk dat zij ook uw IBAN kunnen vinden op uw briefpapier en andere communicatiemiddelen.

Het is sneller februari 2014 dan u denkt daarom herinneren wij onze klanten nu al aan het vermelden van het IBAN nummer op 't briefpapier. Op die manier denken we mee en besparen we onze klanten onnodige kosten.
Last modified on dinsdag, 12 March 2013 18:39