23/05/2013

Zonder actie geen reactie!

Auteur: 
Zonder actie geen reactie!

Johan Cruijff heeft het ook al eens gezegd. 'Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurd'. Waarom zouden klanten naar uw winkel komen? Zonder actie komt er geen reactie!

Er zijn verschillende manieren om uw boodschap te communiceren met uw doelgroep. Gaat u gebruik maken van traditionele of nieuwe media? Alleen nog maar online of toch ook gewoon offline. De mogelijkheden zijn legio. Er wordt veel gesproken en geschreven over de nieuwe -online- mogelijkheden voor de communicatie van uw boodschap. De afgelopen jaren hebben echter duidelijk gemaakt dat het grootste deel van de retailers niet zonder traditionele media kan voor het verkondigen van hun reclame boodschap.

Ga maar na wat succesvolle nationale retailers zoals Jumbo, Blokker, Kruidvat of Kijkshop doen. Natuurlijk: Deze retailers zetten verschillende middelen in en doen dat ook zeer regelmatig. Van TV reclame tot huis-aan-huis verspreiding en van Webwinkels tot Facebook. Ook op regionaal niveau zijn er echter voorbeelden genoeg van ondernemers die succesvol aan actie-marketing doen. Zij gebruiken daarvoor geen TV reclame of pagina grote advertenties in de landelijke dagbladen.

Actie-marketing. Dat is wat er moet gebeuren als uw mensen in uw winkel wil hebben. U moet uw doelgroep actief benaderen en laten weten dat u een interessant aanbod heeft. Een speciale kortingsaanbieding, de opruiming die begint, een spaar-actie of een bijzonder product. Zo lang het maar interessant is voor de consument.

Maar hoe brengt u die actie onder de aandacht bij uw klanten en potentiele klanten? Dat kan op veel verschillende manieren. Wij noemen er hier twee: Huis-aan-huis verspreiding en Direct Mail. Deze twee vormen van direct marketing hebben gemeen dat ze relatief eenvoudig en goedkoop zijn in te zetten. Ook regionaal. En het belangrijkste: Uw boodschap valt letterlijk op de deurmat.

Huis-aan-huis verspreiding
Enkele feiten over huis-aan-huis verspreiding:
- 50% van de huishoudens leest folders
- 43% leest om speciale aanbiedingen
- 92% bezoekt winkels waarvoor reclame materiaal is verspreid
- 53% bezoekt na ontvangst van reclame materiaal de website van de winkel
Huis-aan-huis verspreiding is uitermate geschikt om uw boodschap bij een brede doelgroep onder de aandacht te brengen. Het is bovendien mogelijk om de doelgroep geografisch (plaats, wijk of postcode) te selecteren.

Direct Mail
Heeft u een beperkte of kleinere doelgroep waarmee u persoonlijk wilt communiceren? Bijvoorbeeld uw eigen vaste klanten of consumenten die aan een bepaald profiel voldoen? In dat geval is direct mail de ideale oplossing. De grootste voordelen van direct mail:
- Direct Mail is persoonlijk
- Direct Mail heeft 'n hoog bereik
- Direct Mail biedt grote creatieve vrijheid
- Direct Mail is meetbaar en biedt ruimte tot testen

Zowel bij Direct Mail en bij huis-aan-huis verspreiding is het zinvol na te denken over de manier waarop u graag wilt dat de ontvanger reageert. Moet de ontvanger direct naar de winkel rennen of kan hij ook eerst op een website kijken? Het vermelden van de bekende QR-code op het drukwerk en een speciale 'landingspagina' op uw website maken de drempel tot actie voor de consument lager.

Inspireert deze tekst u tot actie en wilt u weten hoe huis-aan-huis verspreiding of Direct Mail bij u ingezet kan worden? Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak. Wij komen graag in actie!
Last modified on donderdag, 23 May 2013 08:32